Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2022 10:23

Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, χθες

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετήσω το 38ο Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Νάπας.

Πριν από οποιαδήποτε άλλη αναφορά θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου, υπό την αιγίδα της οποίας ετέθη το φεστιβάλ. Παρά την επιθυμία της να βρίσκεται εδώ, δυστυχώς, λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να βρίσκεται μαζί σας. 

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο οποίος συνεχίζει ακούραστα για 38 ολόκληρα χρόνια να προσφέρει την ευκαιρία στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες να συμμετέχουν στην πολιτιστική αυτή γιορτή που διοργανώνεται με φόντο το ιστορικό μεσαιωνικό μοναστήρι της Αγίας Νάπας. Μία γιορτή της οποίας ο σπόρος έπεσε το 1985 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους ντόπιους και τους ξένους τουρίστες να ανταμώσουν, και που πια έγινε θεσμός. Μέσα από το φεστιβάλ οι επισκέπτες ενός από τα πλέον τουριστικά μέρη της χώρας μας, μπορούν να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν, αλλά μπορούν και να γνωρίσουν την Κύπρο μας μέσα από έναν άλλο φακό στον οποίο πρωταγωνιστής είναι η καλλιτεχνική δημιουργία.

Παράλληλα, η πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση, εδώ και τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, ενισχύει την εξωστρέφεια του τόπου μας, καθώς μέσα από τις εικόνες και τις εμπειρίες που παίρνουν μαζί τους οι ξένοι τουρίστες που φιλοξενούμε, τα χρώματα, οι μυρωδιές, τα ήθη και οι ιστορίες των ανθρώπων του τόπου μας ξεπερνούν τα σύνορα του μικρού νησιού μας και προβάλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ προβάλλει από τη μια σημαντικούς δημιουργούς, ερμηνευτές και καλλιτέχνες της Κύπρου και από την άλλη αναβιώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που σφράγισαν τη φυσιογνωμία των ανθρώπων της, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της παράδοσής μας για την οποία όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας με τη σταθερή μέριμνα που επιδεικνύει στον πολιτιστικό τομέα, μας υπενθυμίζει ότι αναμφίβολα η πολιτιστική μας κληρονομιά και η πολιτιστική δημιουργία αποτελούν ανεκτίμητες αξίες για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της κάθε περιοχής κρατώντας την ζωντανή.   

Συγχαίρω, λοιπόν, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλους όσοι εργάζονται ακούραστα για το άρτιο όλων των εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σημείο αναφοράς για τις Τοπικές Αρχές, αξίζουν τη στήριξη όλων μας, αφού γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της παράδοσης και του πολιτισμού μας και βεβαίως μας βρίσκουν συνοδοιπόρους.

Φίλες και φίλοι,

Καταλήγοντας, θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξη της Κυβέρνησης στις άοκνες προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει ο Δήμος Αγίας Νάπας για να αναδείξει μέσα από έργα υποδομής, δράσεις και εκδηλώσεις όπως αυτήν, το όραμά του για την αναβάθμιση και τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη βραδιά.

(ΜΓ)