Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2022 20:21

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τέλεσε τα εγκαίνια του Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.  Κυριάκος Ι. Κούσιος, τέλεσε σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στη Λευκωσία, τα εγκαίνια του Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα», καθώς και της νέας καφετέριας και του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι σήμερα εγκαινιάζουμε νέες πρωτοποριακές υποδομές και προγράμματα, που οδηγούν τη διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου από το παρελθόν στο μέλλον, συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές υποστήριξης αλλά και ενδυνάμωσης των μεθόδων ενσωμάτωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Πρόκειται για έργα εξαιρετικής σημασίας, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν, το κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο, στην εδραίωση του κράτους πρόνοιας και της κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς που επιδιώκει η Κυβέρνηση, κατατάσσοντας τη χώρα μας στον κατάλογο των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών και σε αυτό τον τομέα, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.

Εγκαινιάζοντας το Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα», που άρχισε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2021, ο κ. Κούσιος επεσήμανε ότι  το πρώτο στο είδος του αυτό έργο στοχεύει στην παροχή όλων των αναγκαίων υπηρεσιών που θα διασφαλίσουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κάθε παιδιού με αυτισμό, αλλά και την ηρεμία, τη συνοχή, τη γαλήνη και την ποιότητα ζωής των οικογενειών τους. Απώτερος στόχος, συνέχισε ο κ. Υπουργός, είναι όπως το Κέντρο αυτό, αποτελέσει πρότυπο τεχνογνωσίας και υπηρεσιών στον τομέα του.

Ο κ. Κούσιος, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ίδρυμα,  εγκαινίασε,  επίσης,  τη σύγχρονη καφετέρια «Τhe View Café» και το καινοτόμο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής/ζαχαροπλαστείο «Πες το μ΄ ένα γλυκό». Το γεγονός ότι το προσωπικό που απασχολείται στους δύο αυτούς χώρους αποτελείται από εκπαιδευομένους του Ιδρύματος, επεσήμανε ο κ. Υπουργός, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Ιδρύματος για ανάπτυξη των δυνατοτήτων των εκπαιδευομένων και για καλλιέργεια κλίματος αποδοχής, αγάπης και ασφάλειας για αυτούς, Η επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί σημαντικό άξονα της Εθνικής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2018-2028 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατέληξε ο κ. Υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι στρατηγικές επιδιώξεις και οι επιχειρησιακές δράσεις του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου συμβαδίζουν πλήρως και εξυπηρετούν τους στόχους της στρατηγικής αυτής.

(ΣΧ)