Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2022 18:46

Ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου συμμετείχε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 9ης Υπουργικής Συνόδου της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη «Περιβάλλον για την Ευρώπη», στη Λευκωσία

Ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) εκπροσώπησε σήμερα την Συνέλευση, σε συζήτηση με θέμα «Πρασινίζοντας την οικονομία στην Πανευρωπαϊκή περιοχή: οδεύοντας προς βιώσιμες υποδομές», στο πλαίσιο της 9ης Υπουργικής Συνόδου της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη «Περιβάλλον για την Ευρώπη», η οποία πραγματοποιείται στη Λευκωσία, μεταξύ 5 και 7 Οκτωβρίου.

Ο κ. Θεοπέμπτου, σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές της  στρατηγικής για την πράσινη οικονομία, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίησή της η προώθηση των επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης νέων υποδομών. Υπογράμμισε, εντούτοις, το χρηματοδοτικό κενό στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, σημειώνοντας, παράλληλα, τη σημασία που αποδίδει η ΚΣΜ στην υλοποίηση πράσινων προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Θεοπέμπτου ενημέρωσε για τις προσπάθειες της ΚΣΜ για δημιουργία συνθηκών ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρω-Μεσογειακής περιοχής και της περιοχής του Κόλπου και προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος, ο κ. Θεοπέμπτου, επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η ΚΣΜ στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, με αξιοποίηση πρωτοποριακών εργαλείων όπως μικροχρηματοδοτήσεις και τα Πράσινα Ομόλογα, για τη δημιουργία ανθεκτικών και αειφόρων υποδομών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)