Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2022 09:51

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 10 και 14 Οκτωβρίου 2022 στο Στρασβούργο. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Έλενα Περσιάνη.

Τη Συνέλευση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το θέμα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία συνεπεία της ρωσικής επιθετικότητας, η διένεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι συνέπειες του Brexit όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Ιρλανδία, η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Τουρκίας, της Ουγγαρίας και Ρουμανίας έναντι του κεκτημένου του Οργανισμού, οι παράτυπες διαδικασίες επαναπροώθησης μεταναστών και προσφύγων και η καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη.   

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου, η ΚΣΣΕ θα απονέμει το ετήσιο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Vaclav Havel”. 

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Volodymyr Zelensky, o Πρόεδρος της Ιρλανδίας, κ. Michael Higgins, ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, κ. Ignazio Cassis και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Edi Rama. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)