Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2022 13:55

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας για το έργο της Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου παρέθεσε σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2022, συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίδοση της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε το έργο της ΕΔΥ για το 2021, τις νέες ρυθμίσεις μετά την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών Νόμων για τη Δημόσια Υπηρεσία και τη νομοθεσία για δημιουργία και λειτουργία Εξεταστικών Κέντρων από φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΥ τόνισε ότι όραμα της Επιτροπής είναι η στελέχωση της Δημόσιας Υπηρεσίας με το πλέον κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της, με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της Επιτροπής είναι, μέσα από μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας της, να παρέχει υπηρεσίες υψίστης ποιότητας, με διαφάνεια και πλήρη σεβασμό στον πολίτη, με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις και τη νομολογία του Ανωτάτου και του Διοικητικού Δικαστηρίου και με πιστή προσήλωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας, της απροσωποληψίας και της αντικειμενικότητας, με τρόπο που να προάγει το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις εργασίες της Επιτροπής για το 2021, η οποία, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια συνέχισης των εργασιών της, στο προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας. Οι κυριότερες αλλαγές που προβλέπονται με τις νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή νέας κατηγορίας θέσεων «Διατμηματικής Προαγωγής», την εφαρμογή μετρήσιμων κριτηρίων με προκαθορισμένες βαρύτητες για όλες τις θέσεις, περιλαμβανομένων και των Διευθυντικών θέσεων, τη θεσμοθέτηση νέου Συστήματος Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων και την εισαγωγή του θεσμού του Εξεταστικού Κέντρου.

Για την παρουσίαση του Προέδρου της ΕΔΥ πατήστε εδώ

(ΜΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα