Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2022 15:11

Διοργάνωση Δ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του κύκλου «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες», με θέμα: «Από την Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία στη Νεοελληνική Λογοτεχνία»

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας και το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ.) της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. και το Κέντρο Λογοτεχνικών και Πολιτισμικών Σπουδών (ΚΕΛΟΠΟΣ), διοργανώνει το Δ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του κύκλου «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες», με θέμα: «Από την Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία στη Νεοελληνική Λογοτεχνία».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ στη Λευκωσία και στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, όπου και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές διαθεματικής διδασκαλίας της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας. 

Το Συνέδριο απευθύνεται: α) στους/στις καθηγητές/καθηγήτριες φιλολόγους της Μέσης Εκπαίδευσης, β) στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου, και γενικά, των ευρωπαϊκών  πανεπιστημίων τα οποία διατηρούν Τμήματα Νεοελληνικών και Κλασικών Σπουδών, γ) στους λογοτέχνες και στους μελετητές, καθώς και δ) στο ευρύτερο κοινό.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου στις 25 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του Δ ́ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες: Αέναα νάματα Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Τέχνης και Επιστήμης».

Επιστέγασμα του Συνεδρίου θα αποτελέσει συναυλία (μελοποιημένη αρχαία κυπριακή ποίηση και επετειακά τραγούδια) από την τετράφωνη χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. και τη Χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2022 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς.

Μέγας Χορηγός είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού και χορηγός επικοινωνίας το ΡΙΚ.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

(ΜΓ)