Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2022 19:15

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο κ. Κωστής Ευσταθίου παρουσίασε προσχέδιο Έκθεσής του για την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, Εισηγητής της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), παρουσίασε σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσχέδιο σχετικής Έκθεσής του, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η Έκθεση, ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, εστιάζει στις σημαντικότερες αποφάσεις του Δικαστηρίου οι οποίες δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, περιλαμβανομένων σημαντικών διακρατικών υποθέσεων όπως η Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας.

Ο Κύπριος βουλευτής ανέφερε περαιτέρω ότι η Έκθεση θα αξιολογήσει τις συστημικές αδυναμίες των πέντε κρατών, που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο ανεκτέλεστων υποθέσεων και τρόπους καλύτερης αντιμετώπισης τους ώστε οι χώρες αυτές να συμμορφωθούν με την συμβατική υποχρέωσή τους να εκτελούν τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)