Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2022 20:23

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε Φιλανθρωπικό Γκαλά που διοργανώνει η AHEPA Κύπρου εις μνήμη του Φώτου Φωτιάδη

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας καλωσορίζω για ακόμη μία φορά εδώ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε αυτήν την ιδιαίτερη και σημαντική εκδήλωση.

Επιτρέψτε μου πρώτα να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη αλλά και τις απολογίες του, ο οποίος εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να βρίσκεται εδώ μαζί μας, σ’ αυτήν την όμορφη εκδήλωση που τέθηκε και υπό την αιγίδα του.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και να σας συγχαρώ για το πολυεπίπεδο και εξαιρετικό έργο που επιτελείται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την παρουσία σας εδώ στηρίζετε την ενίσχυση του έργου της ΑΧΕΠΑ.

Η ΑΧΕΠΑ διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα όλους τους αγώνες της Κύπρου και γενικότερα του Ελληνισμού στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής:

Στο Κυπριακό, στο θέμα των Αγνοουμένων μας, στη προώθηση του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού ρόλου της Κύπρου στην περιοχή, στην αντιμετώπιση προκλήσεων, καθώς ακόμα και στην πάρα πέρα βελτίωση και εμβάθυνση των σχέσεων μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, σημαντική είναι η στήριξη της ΑΧΕΠΑ στην Εθνική Στρατηγική μας για τη Διασπορά συμβάλλοντας στην προώθηση κοινών στόχων και συμφερόντων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό.

Σήμερα,  στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνεται εις μνήμη του Φώτου Φωτιάδη, τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία Πάρκου στην πυρόπληκτη κοινότητα της Ακαπνού. Συγκεκριμένα, η ΑΧΕΠΑ θα αναλάβει τη δημιουργία ενός Πάρκου το οποίο θα φέρει και το όνομα της, στο περιβάλλοντα χώρο του Εξωκκλησίου της Παναγίας του Κάμπου. Η όλη προσπάθεια έγινε σε συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Χαιρετίζουμε και παράλληλα συγχαίρουμε την ΑΧΕΠΑ Κύπρου για την πρωτοβουλία αυτή. Τέτοιες πράξεις φανερώνουν το κοινωνικό και πολυεπίπεδο έργο της.

Εδώ ανάμεσα μας βρίσκεται η οικογένεια του αείμνηστου Φώτου Φωτιάδη. Ο Φώτος Φωτιάδης, μία ηγετική μορφή του κυπριακού επιχειρείν και της αναπτυξιακής πορείας της Κύπρου μας. Ένας άνθρωπος με έντονη φιλανθρωπική δράση που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για όλα αυτά που πρόσφερε ο ίδιος και η οικογένεια του για την πατρίδα μας.

Σας καλωσορίζω ιδιαίτερα θερμά όλους. Εύχομαι τέτοιες πρωτοβουλίες να συνεχίσουν να υλοποιούνται και στο μέλλον. Η Κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής σ’ όλες τις προσπάθειες της ΑΧΕΠΑ.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την ΑΧΕΠΑ Κύπρου και ιδιαίτερα τον Κυβερνήτη Κύπρου κ. Γιώργο Καλλένο, για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης φιλανθρωπικής εκδήλωσης αλλά και γενικότερα για την προσφορά τους για την Κύπρο.

(ΡΜ/ΙΚ)