Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2018 20:55

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση επιβράβευσης αποδήμων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λιτή και σύντομη η τελετή που θα ακολουθήσει, αλλά μεστή μηνυμάτων  και έμφορτη πλούσιων συναισθημάτων. Περισσότερο, ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας για το αύριο, αφού αναδεικνύεται η ωραία πραγματικότητα ότι νέοι άνθρωποι με οδηγό και πυξίδα τους τις αξίες που πρεσβεύουμε, δίδουν νέα πνοή και δύναμη στις παραδόσεις μας και είναι σε θέση να πάρουν τη σκυτάλη για το αύριο.

Και φυσικά αισθανόμαστε γι’ αυτό μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Πρόκειται για καταξιωμένους απόδημους συμπατριώτες μας, οι οποίοι μέσα από την προσωπική και πολυετή δράση τους στο εξωτερικό, έχουν εργαστεί ακούραστα, με επιμονή και αποφασιστικότητα.

  1. Την κα Άντρια Ζαφειράκου, Ελληνοκύπρια εκπαιδευτικό στο Κοινοτικό Σχολείο Άλμπερτον στο Μπρέντ του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ανακηρύχθηκε Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου και τιμήθηκε με το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation. Συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσφατα.

        2. Τον κ. Ανδρέα Μαυρομμάτη, Κύπριο ιδιοκτήτη του εστιατορίου Μαυρομμάτης στο Παρίσι, στον οποίο απονεμήθηκε το αστέρι Michelin. Ο κ.                 Μαυρομμάτης επιτελεί εξαιρετική δουλειά και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κρατεί ψηλά το επίπεδο της Κύπρου στον γαστρονομικό                     χάρτη.

        3. Τον κ. Κύπρο Νικολαΐδη, Κύπριο επιστήμονα με διεθνή φήµη στην Ιατρική του Εµβρύου, ο οποίος είναι και καθηγητής στο King’s College και               στο University College του Λονδίνου. 

Με την τελετή αυτή δίδεται συνέχεια σε ένα θεσμό που καθιερώθηκε πριν από τρία χρόνια για την απόδοση τιμής σε αποδήμους μας για την εξαίρετη προσφορά τους. Απόδοση τιμής και αναγνώρισης προσωπικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε πρόσωπα που με την αξιόλογη και σημαντική προσφορά τους είναι άξια κάθε επαίνου και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

______________

ΡΜ/ΣΧ