Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2022 12:27

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης από το ΚΕΠΑ στις Ψηφιακές Δεξιότητες για όλους με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στη Λεμεσό

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (CSLIM3) διάρκειας 6 ωρών. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28/11/2022 και την Τετάρτη 30/11/2022 από τις 18:00 μ.μ. μέχρι τις 21:15 μ.μ. στα Εργαστήρια Λεμεσού (ΚΕΠΑ), Ελπίδος 1, Συνοικ. Λινόπετρας, 4102 Λεμεσός.

Η διαρκής διείσδυση του διαδικτύου στην καθημερινότητα των ανθρώπων, μας καθιστά πιο ευάλωτους σε κυβερνο-επιθέσεις (cyber attacks). Αυτό το εισαγωγικό μάθημα διερευνά τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), τις απειλές που υπάρχουν, και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικτυακή μας παρουσία και τα προσωπικά μας δεδομένα. Εξηγείται τι είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα και πως θα προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, οι δημόσιοι φορείς και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα αναφορικά με το θέμα αυτό. Επίσης, σε αυτό το μάθημα εξηγείται και γιατί αυξάνεται η ζήτηση για επαγγελματίες στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, να κατανοούν τις πιο κοινές απειλές, επιθέσεις και ευπάθειες, να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους από επιθέσεις, να γνωρίζουν τις τελευταίες τάσεις σ’ αυτό το πεδίο εργασίας και το λόγο που η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους/όσες δραστηριοποιούνται σε επαγγελματικούς τομείς στους οποίους απαιτείται η χρήση του διαδικτύου στις δραστηριότητες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.e-gnosis.gov.cy (Ασφάλεια στο Διαδίκτυο) ή να επικοινωνήσουν με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Χρίστο Τσίτσιο Καπετάνιο στο τηλέφωνο 22806142 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ccapetanios@kepa.mlsi.gov.cy .


(ΜΒ/ΣΧ)