Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2022 14:07

Το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στηρίζει έμπρακτα τον αμπελουργικό μας κόσμο

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας κατά την τελευταία περίοδο, προώθησε και υλοποιεί σειρά ολοκληρωμένων και στοχευμένων μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Προκήρυξη Μέτρου πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής μέσα από το οποίο διατέθηκε ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ σε 700 δικαιούχους.
  2. Μέτρο έκτακτης ενίσχυσης αμπελουργών (ποικιλίες «Ξυνιστέρι» και «Ντόπιο Μαύρο»), μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό πέραν των €300.000. Η προκήρυξη θα γίνει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2022.
  3. Σχέδιο έκτακτης στήριξης προς τους οινοπαραγωγούς, μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό ύψους €200.000. Η προκήρυξη αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, στον τομέα διατέθηκαν και περίπου 3,5 εκ. ευρώ για υλοποίηση μέτρων του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού τομέα, για το οικονομικό έτος 2022.

Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η στήριξη του αγροτικού τομέα, ως κεντρικού σημείου αναφοράς της οικονομίας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

(ΕΠ/ΕΧΡ)