Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2023 11:44

Συμμετοχή κυπριακής αντιπροσωπίας στην 22η Χειμερινή Συνάντηση της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μεταβαίνει σήμερα στη Βιέννη για να συμμετάσχει σε συνάντηση του Προεδρείου της Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στην 22η Χειμερινή Συνάντηση της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. H κα Χαραλαμπίδου έχει διοριστεί από την Προέδρο της ΚΣ ΟΑΣΕ στην Υποεπιτροπή για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Συνέλευσης, ενώ διατηρεί τη θέση της ως Ειδική Αντιπρόσωπος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Εξάλλου, οι βουλευτές κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην εν λόγω Συνέλευση, μεταβαίνουν αύριο στη Βιέννη, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Χειμερινής Συνάντησης.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης. Τις εργασίες των Επιτροπών θα απασχολήσουν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος του ΟΑΣΕ στην τρέχουσα κρίση, θέματα οικονομικής, περιβαλλοντικής  και ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και το ζήτημα της λογοδοσίας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους συγκρούσεων.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει επιπλέον υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της  Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, σε συνεδρία της εν λόγω Επιτροπής.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)