Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-03-2023 17:15

Συνάντηση βουλεύτριας κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου με τον Πρέσβη του Καζακστάν στην Κύπρο, κ. Satybaldy Burshakov

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη του Καζακστάν στην Κύπρο κ. Satybaldy Burshakov, υπό την ιδιότητα της ως Ειδική Συντονίστρια και Επικεφαλής στην Αποστολή του ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο Καζακστάν στις 19 Μαρτίου 2023.

Στη συνάντηση η κα Χαραλαμπίδου σημείωσε τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών της ΚΣ ΟΑΣΕ ως παρατηρητών, γεγονός που αντανακλά το υψηλό ενδιαφέρον για τις εκλογές στη χώρα.

Ο κ. Burshakov αναφέρθηκε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Πρόεδρος του Καζακστάν σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία στη χώρα, υπό το φως των τραγικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν τον Ιανουάριο 2022. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις που σκοπούν, όπως είπε, στην εισαγωγή μέτρων για ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών, στη μείωση του εκλογικού μέτρου και των προϋποθέσεων για την ίδρυση νέων κομμάτων. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα που κυριάρχησαν στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία.

Η κα Χαραλαμπίδου ευχαρίστησε τον κ. Burshakov για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι ο ΟΑΣΕ επιδιώκει πάντα να συνεισφέρει με αμεροληψία στην εξέταση της συμμόρφωσης όλων των συμμετεχόντων Κρατών με τις δημοκρατικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, ενθαρρύνοντας την πληρέστερη δυνατή εφαρμογή τους.     

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)