Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2023 15:10

Συνάντηση της Πρόεδρου της Βουλής με αντιπροσωπία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών του διακρατικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο»

Αντιπροσωπία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών από τέσσερα σχολεία μέσης εκπαίδευσης της Κύπρου και της Ελλάδας που συμμετέχουν στο διακρατικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα  «Χρυσοπράσινο Φύλλο» θα δεχθεί η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, η οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της τις δράσεις του προγράμματος κατά την επίσκεψη των ελληνικών σχολείων στην Κύπρο. Το πρόγραμμα συμπληρώνει φέτος είκοσι εννιά χρόνια δράσης και συντονίζεται από  κυπριακής πλευράς από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και συγκεκριμένα από την Επιθεώρηση Βιολογίας. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Λούης Κυπριανός, η Επιθεωρήτρια Φυσιογνωστικών Βιολογίας κ. Παναγιώτα Μυλωνά και εκ μέρους της Επιθεώρησης Βιολογίας ο κ. Χρίστος Μαραθεύτης.

Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν τη δημιουργία γνωσιολογικών και αξιακών προϋποθέσεων στα παιδιά, ώστε να έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές σε ζητήματα προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιωσιμότητας της ανάπτυξης, την ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και την ενδυνάμωση των ιστορικών, εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα και την προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10.00 π.μ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)