Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2023 12:12

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στις εργασίες του 52ου Περιφερειακού Συνεδρίου του CPA

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι βουλευτές κ.κ. Άριστος Δαμιανού (επικεφαλής), Νίκος Σύκας και Χρίστος Ορφανίδης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (CPA), μεταβαίνουν αύριο στο Λονδίνο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 52ου Περιφερειακού Συνεδρίου των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου (BIMR), που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 28 Απριλίου 2023. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χριστιάνα Σολομωνίδου.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου είναι η προαγωγή από τα  Κοινοβούλια της συμπερίληψης και της βιωσιμότητας. Κατά τις εργασίες, σε επίπεδο Ολομέλειας και θεματικών εργαστηρίων, θα συζητηθούν οι λειτουργίες και οι διαδικασίες, που καθιστούν τα Κοινοβούλια προσβάσιμους θεσμούς, τόσο για τους πολίτες όσο και για το προσωπικό τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν τρόποι για την αναβάθμιση των πρακτικών που εφαρμόζουν τα Κοινοβούλια, ώστε να αποτελούν χώρους εργασίας, οι οποίοι παρέχουν δίκτυα ισότητας για διαφορετικές ομάδες πολιτών και να  συμμορφώνονται με συγκεκριμένα πρότυπα και κώδικες συμπεριφοράς. Θα συζητηθούν επίσης τα νομοθετικά μέτρα και οι κανονισμοί, που υιοθετούν τα κοινοβούλια, όσον αφορά στην επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και του αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα στον τομέα της ενέργειας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, η Ετήσια Συνάντηση της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου και Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής Γυναικών-Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (CWP).

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)