Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2023 09:23

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης υπέβαλε ερώτηση στην Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Άρχισαν χθες στο Στρασβούργο οι εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2023 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης και κ. Κωστής Ευσταθίου.

Ο κ. Λουκαΐδης απηύθυνε ερώτηση προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Burić Dunja Mijatović, η οποία προσφώνησε σήμερα την Ολομέλεια της Συνέλευση.

Συγχαίροντας την κα Mijatović για το σημαντικό έργο που επιτελεί, ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ως πολύ ορθές τις αναφορές της Επιτρόπου στην Ετήσια Έκθεσή της για την άνοδο της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη.

Η επιδίωξη μεγιστοποίησης των κερδών για τους λίγους εις βάρος των ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο κ. Λουκαΐδης, επιτείνει άμεσα ή έμμεσα, μια σειρά κοινωνικοπολιτικών φαινομένων, όπως την επικίνδυνη αύξηση του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, υπονομεύοντας την ποιότητα και ανθεκτικότητα των δημοκρατικών θεσμών.

Ο κ. Λουκαΐδης ζήτησε να πληροφορηθεί για τα πρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να ενισχυθούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα του Συμβουλίου της Ευρώπης.   

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)