Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2023 13:00

Γραπτή δήλωση της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη για την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασθενών στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Έχοντας ως κύριο γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασθενών στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, δόθηκαν στον ΟΚΥπΥ οδηγίες για υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, οι οποίες προσδοκούμε ότι θα συμβάλουν άμεσα στην απλοποίηση των διαδικασιών.

Από τις 4/5/2023, οι θυρίδες από τις οποίες οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα φάρμακα τους μειώνονται από τρεις σε δύο. Αυτό θα επιτευχθεί με την χορήγηση ειδικών ενσήμων. Οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται εκ των προτέρων, όσα κουπόνια επιθυμούν, ούτως ώστε να μην απαιτείται να επισκέπτονται τα ταμεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων κάθε φορά που προμηθεύονται φάρμακα και αναλώσιμα από τα φαρμακεία. Η νέα διαδικασία θα έχει ως ακολούθως:

1. Ο ασθενής θα μεταβαίνει στην 1η θυρίδα από όπου θα προμηθεύεται τα ένσημα, θα καταβάλλει το ποσό συμπληρωμής και θα λαμβάνει την συνταγή.

2. Η συνταγή θα παραδίδεται στην 2η θυρίδα από όπου ο ασθενής θα παραλαμβάνει τα φάρμακα.

Σημειώνεται επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, θα εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω απλοποίησης της διαδικασίας μέσω της εξυπηρέτησης των πολιτών στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων από δύο σε μια θυρίδα.

Θα καταβληθούν τέλος προσπάθειες προκειμένου οι χρόνιοι ασθενείς να προμηθεύονται τα φάρμακα τους σε διμηνιαία αντί σε μηνιαία βάση. Αυτό θα γίνει εφικτό, μετά την υιοθέτηση από τον ΟΑΥ συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο λογισμικό του. Η εν λόγω διευθέτηση θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των χρόνιων ασθενών και στη μείωση της πολυκοσμίας στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

(ΔΚ)