Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2023 15:05

Γραπτή εξέταση για την απόκτηση Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού Ταξί

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις, για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού για την κατηγορία Ταξί που θα διεξαχθούν την Τρίτη και Τετάρτη 13 και 14 Iουνίου 2023 αντίστοιχα, στις  9 π.μ., στο Κτήμα Κουσιουμή (περιοχή Χαλεπιανές), στη Λευκωσία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή η οποία θα αναφέρει γενικές οδηγίες σχετικά με τους όρους και κανονισμούς των εξετάσεων.

Έντυπα αιτήσεων διατίθενται στα επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς, επίσης, και στην ιστοσελίδα του Τμήματος στην διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στα ταμεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών σε όλες τις πόλεις, το αργότερο μέχρι και τις 2 Ιουνίου 2023. Μετά την εν λόγω ημερομηνία καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Ως τέλος συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις καθορίζεται σύμφωνα με τον περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικό) Νόμο του 2019 (Ν.112(Ι)/2019), το ποσό των €70.

Σημειώνεται ότι Επαγγελματική Άδεια Οδηγού Ταξί θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι οδηγούν ή επιθυμούν να οδηγούν Ταξί οποιασδήποτε κατηγορίας. Εξαιρούνται και δεν χρειάζονται Επαγγελματική Άδεια Οδηγού Ταξί οι τεχνίτες οχημάτων για σκοπούς άσκησης του επαγγέλματός τους.

Η εξεταστέα ύλη των πιο πάνω γραπτών εξετάσεων περιέχεται στο βιβλίο ''Κατάρτιση Οδηγών Ταξί - Α' Έκδοση 2012'', το οποίο μπορείτε να εφοδιαστείτε από βιβλιοπωλεία. Προτρέπεστε να μελετήσετε προσεκτικά το εν λόγω βιβλίο για να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις πιο πάνω εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα.

Το τέλος συμμετοχής δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση.

(ΣΧ)