Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2023 17:15

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη στην Ημερίδα για Εμπέδωση της Οδικής Συνείδησης

Έχουμε δεσμευτεί ως κράτος και ως χώρα μέχρι το 2030 να μειώσουμε τους θανάτους και τα ατυχήματα στο 50% και μέχρι το 2050 να προσπαθήσουμε να τους εκμηδενίσουμε. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε και να τον πέτυχουμε. Ήδη σήμερα βλέπουμε να βγαίνουν καινούργιες εισηγήσεις, όπως αυτή του κ. Μουσιούττα, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας. Πιστεύω ότι ως ομάδα μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια και εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια αγάπη και με το ίδιο πάθος για το θέμα αυτό.

Εμείς ως Υπουργείο βοηθούμε και συνεισφέρουμε μέσω του Συμβουλίου της Οδικής Ασφάλειας, αλλά ως Τμήμα Οδικών Μεταφορών στον έλεγχο των διαδρομών στους δρόμους, μαζί με την Αστυνομία. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε σήμερα μαζί μας και εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα που αγκαλιάζουν αυτό το αίσθημα και την ανάγκη για ασφαλέστερους δρόμους. Δεν αρκεί να έχουμε μόνο τη θέληση του ιδιωτικού τομέα προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να βεβαιωνόμαστε ότι εφαρμόζονται αυτοί οι νόμοι. Εδώ εμπλέκεται τόσο η Αστυνομία, όσο και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι ενέργειες θα προχωρήσουν εντονότερα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε την εφαρμογή του πλαισίου αυτού.

Ξέρετε, ξυπνούμε κάθε μέρα να πάμε δουλειά να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά εμείς ως ομάδα έχουμε αναλάβει ένα ρόλο, ένα καθήκον, να βοηθήσουμε όλους τους οδηγούς που ασχολούνται με τις μεταφορές να πάνε σπίτι τους το βράδυ ασφαλείς, να βρουν τις οικογένειές τους. Γι’ αυτό σας συγχαίρω όλους για την προσπάθεια που κάνετε και ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια καλή και αγαστή συνεργασία όπως και σήμερα, για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

(ΘΓ/ΑΦ/ΣΧ)