Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2023 12:31

Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Ολιστική Διαχείριση του Νερού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που εξαγγέλλουμε σήμερα αυτή την κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία στοχεύει στην ορθολογιστική διαχείριση του νερού μέσω της αξιοποίησης τόσο της τεχνολογίας όσο και της τεχνογνωσίας που κατέχουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζουμε ένθερμα και ενθαρρύνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, οι οποίες ενσωματώνουν την πολιτική του Υπουργείου μας για την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Η επαναχρησιμοποίηση του νερού μέσω της ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, η διάθεση του νερού χωρίς σπατάλη, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και η ενίσχυση της δασικής αναψυχής εντός των πόλεων, είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους έχει βασιστεί η φιλοσοφία αυτής της πρωτοβουλίας και αποτυπώνει πλήρως την ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ολιστική προσέγγιση για ευαίσθητα περιβαλλοντικά θέματα.  

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, θέλω να τονίσω ότι αποδεικνύεται έμπρακτα για άλλη μια φορά πως η συνεργασία μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για το κοινό όφελος όλων μας. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επίτροπο Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και την Ελληνική Τράπεζα και να τους συγχαρώ για αυτή τους την πρωτοβουλία. 

Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που εξαγγέλλεται σήμερα και είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα πάρκα της Κύπρου.

 

(ΜΓ)