Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2023 17:34

Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΕ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ/ILO) πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 111η Ετήσια Σύνοδο Εργασίας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Οργανισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα της τεχνικής βοήθειας που παραχώρησε ο Οργανισμός, η οποία έθεσε το υπόβαθρο για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σημειώνοντας ότι η Κύπρος θεωρεί τον ILO ως σημαντικό αμερόληπτο στρατηγικό εταίρο, ανέφερε ότι η εμπειρογνωμοσύνη που παραχωρεί στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι πολύ σημαντική.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Οργανισμού για έναν Παγκόσμιο Συνασπισμό για την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Υπουργός υπογράμμισε την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει τα μέγιστα προς ενίσχυση της ευαισθητοποίησης όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη και να προωθήσει τις θεματικές προτεραιότητες της πρωτοβουλίας στην περιοχή.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού καλωσόρισε την προθυμία και ετοιμότητα της Κύπρου και συμφωνήθηκε η προώθηση απτών τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό.

(ΜΠ/ΙΣ)