Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-06-2023 10:46

Συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στην εαρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, μεταβαίνουν, μεθαύριο Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2023 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 19 και 23 Ιουνίου 2023. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Έλενα Περσιάνη.

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι, μεταξύ άλλων, οι συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η διασφάλιση της απρόσκοπτης διέλευσης μέσω του διαδρόμου του Λατσίν, οι πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, η καλύτερη ενσωμάτωση και η ενίσχυση των κοινωνικών και άλλων δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη και η προώθηση της ίσης πρόσβασης σε ψηφιακές τεχνολογίες.  

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος της Σλοβενίας κα Nataša Pirc Musar, o Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας κ. Péter Szijjártó και ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας κ. Edgars Rinkēvičs, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)