Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2023 14:38

Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Στέφανο Στεφάνου είχε, σήμερα, η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη.

Σε δηλώσεις της, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κα Υπουργός σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας προσβλέπει σε στενή συνεργασία με όλες τις Κοινοβουλευτικές δυνάμεις με στόχο την προώθηση νομοσχεδίων, η εφαρμογή των οποίων, θα συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, όπως ανέφερε η κα Υπουργός, ήταν το ΓεΣΥ και οι προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του.

Στόχος μας στο Υπουργείο Υγείας, επεσήμανε, είναι να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις που έχουν παρουσιαστεί στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ και να διασφαλίσουμε την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο πολίτη.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ δεν πρόκειται να αλλάξoυν.

Κληθείσα να τοποθετηθεί επί του αιτήματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, η κα Υπουργός επανέλαβε πως η φιλοσοφία και αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ θα παραμείνoυν ως έχουν, χωρίς διαφοροποιήσεις. Πρόθεσή μας, συμπλήρωσε, είναι να  ενισχύσουμε το ΓεΣΥ και να επιλύσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Τόνισε, παράλληλα, ότι ο λόγος των ιατρών σε θέματα που αφορούν τον ΟΑΥ είναι σημαντικός και θα μπορούσε να εκφράζεται μέσω της θεσμοθετημένης Επιστημονικής Επιτροπής Ιατρών.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική και περιεκτική. Το ΑΚΕΛ, όπως σημείωσε ο κ. Στεφάνου, αποτελεί θερμό υποστηρικτή του ΓεΣΥ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάπτυξή του, συμβάλλοντας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Βασικός στόχος, κατέληξε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τα οποία συνιστούν τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.

(ΔΚ)