Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-06-2023 15:22

Ανακοίνωση Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει ημερίδα με θέμα τη δέσμη νομοθεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) «Προσαρμογή Στόχων στο 55%» («Fit for 55»). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα «Κερύνεια», στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 11.15 π.μ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των βουλευτών και των βουλευτριών, καθώς και του προσωπικού της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη δέσμη νομοθεσιών που η ΕΕ στοχεύει να περάσει, με στόχο ένα καλύτερο και θεσμικά πιο υγιές φυσικό περιβάλλον, προστατεύοντας με σειρά μέτρων, καινοτόμων αλλαγών και κανονισμών προστασίας το φυσικό περιβάλλον των χωρών μελών της ΕΕ.

Το «Fit for 55» αφορά μια σειρά προτάσεων για την αναθεώρηση και την επικαιροποίηση της ενωσιακής νομοθεσίας και τον καθορισμό νέων πρωτοβουλιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές των κρατών μελών της Ένωσης συνάδουν με τους κλιματικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ρόλος των νομοθετών είναι καθοριστικός όσον αφορά τη θέσπιση των νέων νόμων και κανονισμών, αλλά και την υλοποίηση των προτάσεων του «Fit for 55». Η συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της νομοθεσίας είναι αναγκαία, ώστε να εξασφαλιστεί μία ομαλή μετάβαση σε πιο αειφόρες πρακτικές, οι οποίες θα αγγίζουν όλους τους τομείς, όπως παραδείγματος χάριν της υγείας, της παιδείας, της οικονομικής ευημερίας και απασχόλησης, της μετανάστευσης, των μεταφορών, της αντοχής υποδομών, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας κ.ά. Ο χώρος της νομοθετικής εξουσίας λαμβάνει τη σωστή ενημέρωση για τη δέσμη κανονισμών του «Fit for 55», ούτως ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων της χώρας μας μέχρι το 2030.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)