Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2023 09:06

Εκπροσώπηση του CYS στις Γενικές Συνελεύσεις των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN & CENELEC

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) εκπροσωπήθηκε στις Γενικές Συνελεύσεις των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN & CENELEC, στο Βελιγράδι, στις 21 και 22 Ιουνίου 2023, από τη Γενική Διευθύντρια κα Αθηνά Παναγιώτου και τον Διευθυντή Τυποποίησης κ. Πάμπο Καμμά.

Οι Συνελεύσεις φιλοξενήθηκαν με επιτυχία από τον Οργανισμό Τυποποίησης της Σερβίας (ISS) και σε αυτές συμμετείχαν, εκτός από όλα τα μέλη των CEN & CENELEC, ο ISO, η IEC, η ITU, το ETSI, εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της EFTA, άλλοι συνεργαζόμενοι εθνικοί οργανισμοί τυποποίησης και Ευρωπαίοι εταίροι.

Στις εκλογικές αρχαιρεσίες της CENELEC, εξελέγη ο νέος Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Riccardo Lama για την τριετία 2025-2027. Επίσης, ο Διευθυντής Τυποποίησης του CYS εκλέγηκε ως Μέλος του Δ.Σ. της CENELEC για τη διετία 2024-2025.

Τις Συνελεύσεις απασχόλησαν θέματα Τυποποίησης που άπτονται ευρωπαϊκής πολιτικής, τεχνικής και οικονομικής φύσης, κάποια από τα οποία με διεθνείς προεκτάσεις.

Στο περιθώριο δόθηκε η ευκαιρία για ανάπτυξη πληθώρας διμερών και πολυμερών συνεργασιών, αλλά και συζητήσεις επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τους φορείς της Τυποποίησης ποικιλοτρόπως.

Η πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων των CEN & CENELEC το 2026, με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο από τον CYS, γεγονός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)