Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2023 09:22

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων


Η βουλεύτρια κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα της διασφάλισης ελεύθερης και ασφαλούς διακίνησης μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν


Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Μέρους της Συνόδου 2023 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η βουλεύτρια κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μίλησε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης για το θέμα της διασφάλισης ελεύθερης και ασφαλούς διακίνησης μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν.

Αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κα Ερωτοκρίτου υπογράμμισε ότι έχουν προκύψει πολλαπλές ανθρωπιστικές συνέπειες από τον αποκλεισμό του διαδρόμου του Λατσίν, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν. Ιδιαίτερα ανησυχητική, υπογράμμισε η κα Ερωτοκρίτου, είναι η κατάσταση των παιδιών, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν σε βασικά αγαθά και τρόφιμα και της δύσκολης πρόσβασής τους σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Προειδοποίησε δε για τον ορατό κίνδυνο ο Αρμενικός πληθυσμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες εξ αιτίας των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης που αντιμετωπίζει και έτσι να επιτευχθεί ο στόχος του Αζερμπαϊτζάν για εθνικό ξεκαθάρισμα της περιοχής.

Όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, που πρεσβεύει αυτός ο Οργανισμός, τόνισε η Κύπρια βουλεύτρια. Πρέπει, υπογράμμισε η κ. Ερωτοκρίτου, να ασκηθούν οι δέουσες πιέσεις προς το Αζερμπαϊτζάν, ώστε να διασφαλιστούν η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ευημερία των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και να αποκατασταθεί η ελεύθερη διακίνηση μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν.


(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)