Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2023 19:26

Συνάντηση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Κουκουμά με θέμα την καλύτερη ρύθμιση για την αντιμετώπιση της υπερβολικής ορθοστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου με τον βουλευτή κ. Γιώργο Κουκουμά για συζήτηση της Πρότασης Νόμου που κατατέθηκε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ σχετικά με το θέμα της ορθοστασίας στην εργασία.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση, ο Υπουργός ανέφερε: "Η καλύτερη ρύθμιση της εργασίας, και ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην υγεία των εργαζομένων, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιμετώπιση της υπερβολικής, της αδιάκοπης και της παρατεταμένης ορθοστασίας είναι πολύ σημαντική, όπως εξάλλου προνοεί η σχετική σύσταση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO). Η σχετική πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, και μέσα από την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας θα προωθηθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις."

Από πλευράς του, ο κ. Κουκουμάς ανέφερε: “Κατά τη σημερινή συνάντηση ενημερώσαμε τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την πρωτοβουλία να καταθέσουμε ένα πακέτο δύο προτάσεων νόμου για τροποποιήσεις σε εργατικές νομοθεσίες. Έχουμε συναντίληψη ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα, διαφορετική νομοθεσία, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από αυτό το φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ρομπότ και αν υπάρχουν εργοδότες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε να το καταλάβουν”.

(ΜΠ/ΑΦ)