Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2023 13:54

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κίνας

Θέματα που αφορούν την λειτουργία της Δικαστικής Εξουσίας, τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και την συνεργασία Κύπρου και Κίνας στον τομέα της Δικαιοσύνης συζήτησε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Άννα Κουκκίδη Προκοπίου με τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κίνας κ. Shen Liang, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Liang ευχαρίστησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την άψογη συνεργασία σε θέματα διεθνούς δικαστικής συνδρομής και επεξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Κίνα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως εξέφρασε την ικανοποίηση της και τόνισε πως η Κύπρος, ως χώρα που εφαρμόζει πλήρως τις αρχές του κράτους δικαίου και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

Επισήμανε δε, πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως επιβλέπει και διευκολύνει την απονομή δικαιοσύνης αλλά δεν επεμβαίνει στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Η κυρία Κουκίδη Προκοπίου ενημέρωσε επίσης τον κ. Liang για τις αλλαγές που προωθούνται με την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Κύπρο.  

Ο κ. Liang απηύθυνε πρόσκληση προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως να επισκεφθεί την Κίνα.

(ΑΦ/ΕΧΡ)