Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2023 14:30

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στo Hνωμένο Βασίλειο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, στο Λονδίνο, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle. Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, κα Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, κα Μαρίνα Αδαμίδου, η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Λουκία Μούγη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, τους Προέδρους των Επιτροπών Εξωτερικών, Παιδείας, και Γυναικών και Ισότητας της Βουλής των Κοινοτήτων κα Αlicia Kearns, κ. Robin Walker και κα Caroline Nokes, αντίστοιχα, και Μέλη των τριών Επιτροπών. Η κα Δημητρίου θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Κλάδου Ηνωμένου Βασιλείου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου Dame Maria Miller και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Sir Roger Gale, Επικεφαλής της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και Μέλη της Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα παραθέσει, επίσημο δείπνο προς τιμή της κας Δημητρίου και θα διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία η κα Δημητρίου θα είναι η κύρια ομιλήτρια, με θέμα «Κύπρος – Ηνωμένο Βασίλειο: προκλήσεις και ευκαιρίες». Η Πρόεδρος της Βουλής θα παρακολουθήσει, εξάλλου, μέρος της εβδομαδιαίας διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου από Μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Χρίστο Καραολή και Μέλη του Συμβουλίου  της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο κοινωφελές ίδρυμα Olive Branch Aid, στη φωλιά του Σωματείου «Αλκυονίδες Ηνωμένου Βασιλείου» καθώς και στο κέντρο της κυπριακής κοινότητας στο Wood Green. Περαιτέρω, θα έχει χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αμμοχώστου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Εθνικού Συμβουλίου Κυπρίων Βρετανίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο τα ξημερώματα της Πέμπτης, 6 Ιουλίου 2023.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)