Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-07-2023 18:39

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο

«Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω του ΓεΣΥ και παράλληλα, να αναβαθμίσει την ποιότητα τους».

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, μετά από συνάντηση υπό τον Πρόεδρο τα Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στην οποία συμμετείχε, η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Η κα υπουργός χαρακτήρισε την συνάντηση ιδιαίτερα εποικοδομητική σημειώνοντας πως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), πρέπει να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

«Πρέπει να έχουμε την ουσιαστική συμβολή του ΠΙΣ με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αναμένουμε για να τις δούμε συλλογικά, με απώτερο σκοπό την προσφορά στον κάθε ασθενή της προσβασιμότητας και της ποιότητας που έχουμε υποχρέωση να του παρέχουμε σε όλους τους τομείς», συμπλήρωσε. 

Εξέφρασε δε τη βούληση να αξιοποιήσει την εμπειρογνωμοσύνη του ΠΙΣ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για υιοθέτηση και εφαρμογή ποιοτικών κριτηρίων, στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. 

Καταλήγοντας, η Δρ. Κανάρη επεσήμανε πως η πολιτεία έχει σημαντικούς εταίρους, στους οποίους μπορεί να στηριχθεί, προκειμένου να προσφέρει στον κάθε πολίτη του τόπου μας το ιερό αγαθό της υγείας.

(ΔΚ)