Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-07-2023 13:57

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων για τη φιλοξενία Νέων Κυπρίων Ομογενών του προγράμματος NDCP (Nepomak-Discover Cyprus Program)

Το ετήσιο εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Κύπρο πραγματοποιούν αυτές τις μέρες νέοι απόδημοί μας, ηλικίας 18-22 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος Nepomak-Discover Cyprus Program.

Απόδημοι νέοι από διάφορες γωνιές του πλανήτη έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη τους πατρίδα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα τριών εβδομάδων.

Από τις 3 μέχρι τις 24 Ιουλίου, 37  Κύπριοι νέοι μας έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, μαθήματα πολιτισμού, μαθήματα χορού και πολλές ξεναγήσεις για να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορία, την παράδοση, αλλά και τις ομορφιές του νησιού μας.

Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία να οικοδομηθούν μακροχρόνιες φιλίες με άλλους Κύπριους νέους από όλο τον κόσμο.

Το πιο πάνω πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη εθνική στρατηγική Κυπρίων Διασποράς με βασικό πυλώνα την ενεργό συμμετοχή νέων ομογενών για διατήρηση του πολιτισμού και της εθνικής τους ταυτότητας.

Σήμερα, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων μαζί με Λειτουργούς της Υπηρεσίας συναντήθηκαν με τους συμμετέχοντες του προγράμματος NDCP στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου διαμένουν και πραγματοποιούν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα  Μνημόνια Συνεργασίας που έχουν υπογραφεί με όλα σχεδόν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου και τις υποτροφίες που προσφέρουν προς τους νέους απόδημούς μας.  Επίσης, συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για καλύτερη ενημέρωση και προώθηση προγραμμάτων και δράσεων της Υπηρεσίας, μέσα από  τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στηρίζεται οικονομικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και υλοποιείται σε συνεργασία της Υπηρεσίας μας με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη ΝΕΠΟΜΑΚ. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεισφορά και τη στήριξή τους στο πρόγραμμα αυτό.

(ΡΜ/ΕΠ/ΣΧ)