Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2023 12:09

Παρουσίαση με θέμα: «Εφαρμογή Κρατικών Ενισχύσεων από τις Aρμόδιες Αρχές» από το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ)

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου ανακοινώνει ότι το Γραφείο ΕΕΚΕ διοργανώνει παρουσίαση με θέμα: «Εφαρμογή Κρατικών Ενισχύσεων από τις Αρμόδιες Αρχές», την Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 στις 10:00 π.μ. – 12:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα επεξηγηθεί η έννοια της Κρατικής Ενίσχυσης και θα γίνει μια γενική ενημέρωση για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης θα επεξηγηθούν οι έννοιες της Ενιαίας, Συνδεδεμένης και Προβληματικής Επιχείρησης. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα χρήσης του Μητρώου Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας και θα επεξηγηθεί ο νέος Οδηγός Σχεδίων των Απαλλακτικών Κανονισμών που έχει ετοιμαστεί από το Γραφείο.

Η διενέργεια της παρουσίασης εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Γραφείου βάσει σχετικής νομοθεσίας για εκπαίδευση των αρμόδιων Αρχών και ο στόχος της είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω η κουλτούρα των κρατικών ενισχύσεων από τις αρμόδιες Αρχές κατά την ετοιμασία των Σχεδίων.

Στοχεύουμε στην αναβάθμιση των γνώσεων σε θέματα κρατικών ενισχύσεων αλλά και στην απλοποίηση και κωδικοποίηση των διαδικασιών για εξοικονόμηση χρόνου και περιορισμό παραλείψεων και λαθών, ούτως ώστε τα Σχέδια που υποβάλλονται από τις αρμόδιες Αρχές στο Γραφείο μας να εμπίπτουν στους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων.

(ΕΠ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα