Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2023 13:15

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του ΟΚΥπΥ και του Αντιαναιμικού Συνδέσμου, για τη μεταφορά κονδυλίου ύψους €1.713.668 από τον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο στον ΟΚΥπΥ, στη βάση απόφασης του, με ημερομηνία 15/10/2019, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας.

Σε δηλώσεις της, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη σημείωσε πως το εν λόγω ποσό είχε δοθεί αρχικά στον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο προκειμένου να υλοποιήσει το έργο. Στην συνέχεια ωστόσο, λόγω του ότι ο ΟΚΥπΥ ενέταξε στους σχεδιασμούς του την υλοποίηση άλλων έργων όπως το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα, το Ενδοκρινολογικό Τμήμα, το Τμήμα Λοιμώξεων και το Εργαστήριο Μεσογειακής Αναιμίας, αποφασίστηκε όπως περιληφθεί στον ενιαίο αυτό σχεδιασμό και η ανέγερση Κέντρου Θαλασσαιμίας. Ως εκ τούτου, ανέφερε η κα υπουργός, υπογράφηκε συμφωνία για τη μεταφορά στον ΟΚΥπΥ του ποσού που είχε δοθεί στον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο.

«Στο υφιστάμενο κτήριο του Κέντρου Θαλασσαιμίας, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, θα ανεγερθεί ένας νέος όροφος. Θα είναι ένας σύγχρονος χώρος, ημερήσιας φροντίδας, ο οποίος, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών μας», επεσήμανε η Δρ Κανάρη.

Το συνολικό κόστος του ενιαίου σχεδιασμού του ΟΚΥπΥ, περιλαμβανομένης και της δημιουργίας του Κέντρου Θαλασσαιμίας ανέρχεται στα €4.380.335 + €876.067 (συντήρηση) πλέον Φ.Π.Α.