Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2023 09:08

Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  • Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00 της 12ης Ιουλίου 2023 μέχρι και τις 6:00 της 13ης Ιουλίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.
  • Στις 15:40 χθες, Τετάρτη 12 Ιουλίου, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των κοινοτήτων Περιστερώνας και Ορούντας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:57, κατέκαυσε πέντε εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμα, οπωροφόρα δέντρα και ελαιόδεντρα, ενώ ζημιές υπέστησαν και υποστατικά εγκαταλελειμμένης φάρμας αλόγων. Στο έργο της πυρόσβεσης, συνέδραμε το Τμήμα Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας με μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης, η Εθελοντική Ομάδα SupportCY με δύο Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης, καθώς και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας και δύο γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά φαίνεται να εκδηλώθηκε από σωρό κοπριάς, η οποία βρισκόταν πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας. 
  • Στις 18:40 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Κελοκεδάρων και Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου, για υποστήριξη του Τμήματος Δασών σε πυρκαγιά κοντά στο δάσος Ζιρπιλλή, στην κοινότητα Κελοκέδαρα της επαρχίας Πάφου.
  • Στις 19:42 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αγροτική τοποθεσία παρά την κοινότητα Κούρδακα της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπίου και Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση, τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:20. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστήριξε με μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης η Υπηρεσία Θήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Στις 03:14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στον ισόγειο χώρο στάθμευσης τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πύλης Πάφου και Καϊμακλίου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:40. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα εν λόγω οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ από τη θερμότητα επηρεάστηκαν άλλα τρία οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο. Επιπρόσθετα, επηρεάστηκε αριθμός κομπρεσσόρων κλιματιστικών και δωμάτιο μετρητών της Α.Η.Κ. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, έγινε προληπτική εκκένωση της πολυκατοικίας και έλεγχος σε όλα τα διαμερίσματα για τυχόν παγιδευμένους ενοίκους, χωρίς να έχει κινδυνεύσει κανείς. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  •  Στις 04:14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στον Στρόβολο στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ξύλινη εξώπορτα παλαιάς διατηρητέας οικίας, η οποία ήταν ακατοίκητη. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, επηρεάστηκε ελαφρά και η ξύλινη οροφή της οικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΑΦ/ΕΧΡ)