Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2023 08:35

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ

Θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων στην εργασία και στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης  συζήτησαν σε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η Υπουργός κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου και αντιπροσωπεία της ΣΕΚ αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Αντρέα Μάτσα, την Γραμματέα Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ κα Δέσποινα Ησαϊα και τον κ. Ελισσαίο Μιχαήλ Γραμματέα Διεθνών και Δημοσίων σχέσεων της ΣΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με την ΣΕΚ σε θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων στην εργασία.

Έγινε επίσης συζήτηση για τρόπους ενίσχυσης της υφιστάμενης νομοθεσίας όσον αφορά περιπτώσεις παρενόχλησης και εκφοβισμού στους χώρους εργασίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε, επίσης, για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη, με την λειτουργία των νέων δικαστηρίων, την περαιτέρω εμπλοκή της τεχνολογίας και την προώθηση και άλλων διαδικασιών επίλυσης διαφορών, όπως η διαιτησία και η διαμεσολάβηση.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Αντρέας Μάτσας τόνισε τη σημασία που έχει η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και επισήμανε με τη σειρά του την ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού πλαισίου σε θέματα που αφορούν στην παρενόχληση και στον εκφοβισμό στους χώρους εργασίας.

(ΑΦ/ΕΧΡ)