Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2023 19:07

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας σε σχέση με επίδομα ατόμου με βαριά αναπηρία

Σε σχέση με περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά σε αποκοπή επιδόματος σε άτομο με βαριά αναπηρία, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για αποκοπή επιδομάτων του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, αλλά για αναστολή του ΕΕΕ για σκοπούς διερεύνησης ζητήματος που προέκυψε σε σχέση με κριτήρια που διέπουν το ΕΕΕ.

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων του υπό αναφορά ατόμου, δεν παρατίθενται λεπτομέρειες, ωστόσο τονίζεται ότι τα επιδόματα που αφορούν σε βαριά κινητική αναπηρία και σε φροντίδα παραπληγικών δεν αποκόπηκαν.

Αναφορικά με το επίδομα ΕΕΕ, διευκρινίζεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια βάσει Νόμου, τα οποία η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας οφείλει να εφαρμόζει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ενημερώθηκε και το υπό αναφορά άτομο από Λειτουργό της ΥΔΕΠ, η διερεύνηση θα γίνει τάχιστα και θα τύχει προτεραιότητας, όπως γίνεται πάντοτε για άτομα με αναπηρίες.

(ΘΘ/ΕΠ)