Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-07-2023 13:41

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας και Πάφου


1.
Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Ελλάδος, στη Λάρνακα

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 26/7/2023 - 2/8/2023, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, μεταξύ των ωρών 07:00 - 15:00, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης σε τμήμα του οδοστρώματος της Λεωφόρου Ελλάδος, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας (Φώτα Ζαπάτα) μέχρι και τη σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ελλάδος θα κλείσουν και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται σε παρόδιους δρόμους κυκλοφορίας με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.


2. Εργασίες κλαδέματος στις κεντρικές νησίδες της Λεωφόρου Αρτέμιδος, στη Λάρνακα

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 28/7/2023 - 10/8/2023, μεταξύ των ωρών 06:30 - 13:00, καθημερινά εκτός σαββατοκύριακων, στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος στις κεντρικές νησίδες από τον Δήμο Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η εφαπτόμενη λωρίδα της κεντρικής νησίδας και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.


3. Εργασίες ποτίσματος στις κεντρικές νησίδες του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Κοφίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 28/8/2023 - 5/9/2023, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:30, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος στις κεντρικές νησίδες του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Κοφίνου της Επαρχίας Λάρνακας, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου, από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού μέχρι την Κοφίνου, θα κλείνει η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 1,5 - 2χλμ. κάθε φορά.


4.  Εργασίες ποτίσματος στις κεντρικές νησίδες αυτοκινητόδρομων Αεροδρομίου-Ριζοελιάς και Λάρνακας-Νήσου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 31/7/2023 - 8/8/2023, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:30, θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος στις κεντρικές νησίδες των αυτοκινητόδρομων περιοχής Αεροδρομίου-Ριζοελιάς (Α3) και Λάρνακας-Νήσου (Α2) της Επαρχίας Λάρνακας, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στους αυτοκινητόδρομους περιοχής Αεροδρομίου-Ριζοελιάς και Λάρνακας-Νήσου θα κλείνει η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 1,5 - 2χλμ. κάθε φορά.


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.


5. Ολοκλήρωση εργασιών στον δρόμο Κάθηκα-Προδρομίου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι οι εργασίες για τη σταθεροποίηση κατολίσθησης και ανακατασκευής τμήματος δρόμου Κάθηκα-Προδρομίου (Ε709) στη Χ.Θ. 18+000 παρά το χωριό Δρούσεια, στην Επαρχία Πάφου, έχουν ολοκληρωθεί και ο δρόμος είναι ανοικτός για την τροχαία κίνηση από τη Δευτέρα 24/7/2023.

Η διάρκεια του Έργου ήταν επτά μήνες και σε αυτό περιλαμβάνονταν εργασίες εκσκαφών, επιχωματώσεων, κατασκευής 38 πασσάλων, κεφαλόδεσμου με τοίχο αντιστήριξης, αποστραγγιστικών μέτρων και επανακατασκευή οδοστρώματος.

 

(ΜΒ/ΣΧ)