Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2023 14:23

Πρόσκληση για το κοινό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Τελετή Λήξης του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Κέντρο Παραγωγικότητας προσκαλούν το κοινό στην τελετή λήξης του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, στις 6:30μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Κατά την τελετή, ο Έντιμος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου θα απονείμει τα βραβεία στους νικητές και στις νικήτριες του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός SkillsCyprus 2023 πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023 στις ειδικότητες Μάγειρας, Τραπεζοκόμος, Αισθητικός, Συγκολλητής, Τεχνικός Ψύξης και Κλιματισμού, Υδραυλικός και Κεντρικές Θερμάνσεις, Μηχανικός Αυτοκινήτων και Τεχνίτης Γυψοσανίδων. Οι νικητές και νικήτριες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Euroskills 2023 που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Πολωνία.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη των ταλέντων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ελκυστικότητας της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης και στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα, κάτι που θεωρείται αναγκαίο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής oικονομίας.

(ΑΦ/ΕΧΡ)