Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-07-2023 19:07

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαιρέτισε την τελετή λήξης του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Ιουλίου, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, η τελετή λήξης του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023 στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου, εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, μελών των κριτικών επιτροπών, διαγωνιζομένων και κοινού.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου εξήρε τη σημασία και τη συμβολή των τεχνικών δεξιοτήτων και της πιστοποιημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων, όσο και για την ευρύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στο περιβάλλον. «Είτε ως επαγγελματίες είτε ως επιχειρηματίες του μέλλοντος», σημείωσε ο Υπουργός, «η εξειδίκευση και η πιστοποίηση είναι τα στοιχεία που σας βοηθούν να ξεχωρίσετε και να διαπρέψετε». Καταλήγοντας ο Υπουργός εξέφρασε την ευχή και πεποίθησή του για διάκριση της κυπριακής ομάδας και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Στην ομιλία της η Αν. Διευθύντρια του ΚΕΠΑ κα Μαρία Νικολάου Χρίστου αναφέρθηκε στη σημασία των Διαγωνισμών Δεξιοτήτων τόσο για την προσέλκυση περισσότερων νέων στην τεχνική επαγγελματική κατάρτιση και στα τεχνικά επαγγέλματα όσο και για την αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων και των πολιτικών και συστημάτων ανάπτυξης της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Η κα Νικολάου Χρίστου αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων στο οποίο το ΚΕΠΑ έχει αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης δράσεων κατάρτισης, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη επαγγελματικής κουλτούρας στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, της ασφάλειας και υγείας και της ποιότητας.

Ο 7ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023 οργανώθηκε από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) και πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις στις 23, 26 και 29 Μαρτίου 2023.

Οι νικητές και νικήτριες των διαγωνισμών στις ειδικότητες Μάγειρας, Τραπεζοκόμος, Συγκολλητής, Τεχνικός Ψύξης, Τεχνίτης Ξηρής Δόμησης και Αισθητικός θα αποτελέσουν την Κυπριακή Εθνική Ομάδα Δεξιοτήτων και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Euroskills 2023 που θα διεξαχθεί από τις 6 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2023 στο Γκτανσκ της Πολωνίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών και νικητριών και την απονομή των διπλωμάτων και μεταλλίων από τον κ. Παναγιώτου και την κα Νικολάου Χρίστου.

(ΑΦ)