Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-08-2023 16:38

Επαφές της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας στη Λεμεσό για ενίσχυση των συνεργειών με οργανωμένα σύνολα και φορείς σε θέματα κοινωνικής πολιτικής

Στη Λεμεσό πραγματοποίησε σήμερα, 23 Αυγούστου 2023, επαφές η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένα Ευαγγέλου στο πλαίσιο των επισκέψεων που διενεργεί σε ιδρύματα, στέγες, αλλά και με οργανωμένα σύνολα, θεσμούς και Τοπικές Αρχές προς ενίσχυση των συνεργειών με φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Το πρωί η κ. Ευαγγέλου επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Γονέων και  Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να συζητήσει με τη διοίκηση αλλά και τους εξυπηρετούμενους στα δύο Κέντρα Ημέρας, «Το Σπίτι του Μάριου» και το «Αικατερίνειο».

Σε δήλωσή της, η κ. Ευαγγέλου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ενσωμάτωσης, της κατανόησης και υποστήριξης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, στηρίζοντας πρωτοβουλίες και συνεργασίες.

«Αισθάνομαι συγκινημένη αλλά και τυχερή όταν μου δίδεται η ευκαιρία να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά τα αξιοθαύμαστα παιδιά, το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και τις δικές του μοναδικές δυνατότητες, αλλά και με ανθρώπους που βρίσκονται στην υπηρεσία τους και τα βοηθούν να αναπτύσσονται. Για μένα αυτές οι επισκέψεις αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι της δουλειάς.

Η Κυβέρνηση εστιάζει στα δικαιώματα και τις δυνατότητές των παιδιών με ειδικές ανάγκες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και των οικογενειών τους, μέσω της υλοποίησης δράσεων και μεταρρυθμίσεων που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές στην κοινωνική ενσωμάτωση», ανέφερε.

Νωρίτερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφθηκε το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και με τη Διεύθυνση του Μελάθρου. Κατά την επίσκεψη ανταλλάχθηκαν απόψεις για διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η κ. Ευαγγέλου συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του Μελάθρου για το πολυσήμαντο και υψηλού επιπέδου έργο που επιτελείται στη Στέγη Ηλικιωμένων παράλληλα με τη Μονάδα Αποκατάστασης. 

Στη συνέχεια η κ. Ευαγγέλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, με τον οποίο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των ευάλωτων πολιτών, με έμφαση στα άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ ενημερώθηκε για τα προγράμματα κοινωνικών παροχών και την προσφορά της Μητρόπολης Λεμεσού.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας τόνισε τη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία της Κυβέρνησης με θεσμούς και φορείς τοπικών κοινωνιών για την περαιτέρω ενίσχυση του υποστηρικτικού περιβάλλοντος των ευάλωτων ομάδων.

Αναφερόμενη στην προσφορά της Μητρόπολης Λεμεσού και την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύεται στα ανθρωπιστικά θέματα και τα κοινωνικά προβλήματα, η κ. Ευαγγέλου σημείωσε ότι η Μητρόπολη γνωρίζει την ενορία, τους ανθρώπους της, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, γι’ αυτό και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας προσδίδει ιδιαίτερη σημασία και πάντοτε ανταποκρίνεται θετικά στην περαιτέρω συνεργασία μεταξύ τους.  

/ΣΧ