Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2023 17:26

Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την ηγεσία της ΣΕΚ

Κοινός στόχος η καλύτερη ρύθμιση της εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου συναντήθηκε με την ηγεσία της ΣΕΚ και συζήτησαν για τα εργασιακά θέματα, τα οποία θα απασχολήσουν το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα στην επόμενή του συνεδρία.

Το ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, η αναθεώρηση της στρατηγικής για την απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες, η αναθεώρηση του κατώτατου μισθού και τα ζητήματα που παραπέμπουν στην ανάγκη επέκτασης του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ήταν μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση και τα οποία θα τύχουν συνολικής διαχείρισης στην επόμενη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Κοινός στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, είναι η καλύτερη ρύθμιση της εργασίας τόσο για την ενίσχυση της συνοχής της κοινωνίας, όσο και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συνάντηση τονίζοντας: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση, μέσα από την ανθρωποκεντρική διάσταση των ζητημάτων, με τον Υπουργό Εργασίας».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, η ηγεσία της ΣΕΚ έθεσε ενώπιον του κ. Παναγιώτου τις εισηγήσεις της σχετικά με την επέκταση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Τέλος, ο κ. Μάτσας χαιρέτισε την εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας για την καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης από τον πρώτο μήνα συνταξιοδότησης και πρόσθεσε: «Αναμένουμε ανάλογη ρύθμιση και σε άλλα επιδόματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο επίδομα ανεργίας και το επίδομα ασθενείας».

(ΕΠ/ΣΧ)