Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2023 09:30

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων θα συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στη βελτίωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάγκρεμπ, για να συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στη βελτίωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Τη Διάσκεψη διοργανώνει η Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου της Κροατίας, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 10ης επετείου προσχώρησης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Τον κ. Γαβριήλ θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Δανάη Αγαθοκλέους.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, θα συζητηθούν τρεις θεματικές ενότητες.

Η πρώτη θεματική ενότητα θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις, που προκύπτουν από την υλοποίηση των εθνικών Στρατηγικών Σχεδίων για την ΚΑΠ, υπό το φως των γεωπολιτικών εξελίξεων και των υψηλών τιμών ενέργειας. Τη δεύτερη θεματική ενότητα θα απασχολήσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση κανονισμών για την παραγωγή φυτών με τη χρήση νέων γονιδιωματικών τεχνικών και ο εκτιμώμενος αντίκτυπος των προτάσεων αυτών. Στην τρίτη θεματική ενότητα θα εξεταστεί η δυνατότητα ενεργότερης εμπλοκής των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ στον σχεδιασμό και στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Γαβριήλ θα είναι εκ των κύριων ομιλητών στην τελευταία θεματική ενότητα της Διάσκεψης, κατά την οποία εκπρόσωποι των Επιτροπών Γεωργίας των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τα νομοθετικά τους σώματα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, για την εξέταση ζητημάτων που άπτονται της ΚΑΠ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)