Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2023 10:15

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Κύπρου-Αρμενίας στην Αρμενία

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας (ΔΕΣ) Κύπρου – Αρμενίας κ. Χάρης Γεωργιάδης και τα Μέλη της Επιτροπής κ.κ. Μάριος Μαυρίδης (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργος Λουκαΐδης, Μαρίνα Νικολάου, Χρύσης Παντελίδης, Μάριος Καρογιάν και ο Αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, μεταβαίνουν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, στο Ερεβάν, για πραγματοποίηση ανταποδοτικής τριήμερης επίσημης επίσκεψης, ύστερα από πρόσκληση της αντίστοιχης ΔΕΣ Αρμενίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Vahagn Khachaturyan, τον Πρωθυπουργό κ. Nikol Pashinyan και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης κ. Alen Simonyan. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Hayk Konjoryan και Μέλη της ΔΕΣ στην Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας. Αναμένεται επίσης να έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ararat Mirzoyan και τον Υπουργό Άμυνας κ. Suren Papikyan.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπία της Βουλής θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αρμενία.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)