Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2023 10:44

Συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στη φθινοπωρινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής) κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, μεταβαίνουν, μεθαύριο Κυριακή, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2023 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 9 και 13 Οκτωβρίου 2023. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Έλενα Περσιάνη.

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι, μεταξύ άλλων, η ακροδεξιά ιδεολογία και οι επιπτώσεις της στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα  δικαιώματα, το σύστημα παρακολούθησης Pegasus και άλλα παρόμοια συστήματα κατασκοπείας, ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην πρόληψη των συγκρούσεων, την επανάκτηση της αξιοπιστίας των διεθνών οργανισμών και την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, η πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα των γυναικών με αναπηρίες και η εργαλειοποίηση του  μεταναστευτικού ζητήματος κατά τη διάρκεια εκλογικών εκστρατειών. Αναμένεται εξάλλου να συζητηθεί υπό την μορφή του κατεπείγοντος θέματος η ανθρωπιστική κρίση για τον αρμένικο πληθυσμό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας κ. Krišjānis Karinš, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο, o Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Didier Reynders και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović Burić.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)