Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-10-2023 17:46

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας αναφορικά με το 7ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Επιτροπής Τεχνολογίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

«Δίκαιο & Τεχνολογία: το Μέλλον του Δικαίου και της Δικαιοσύνης στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» 

Στο πλαίσιο της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας στη βάση του μεταξύ τους Μνημονίου Συνεργασίας, το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας συμμετείχε στο 7ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Επιτροπής Τεχνολογίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου «Δίκαιο & Τεχνολογία: το Μέλλον του Δικαίου και της Δικαιοσύνης στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», στις 12 Οκτωβρίου 2023. Το συνέδριο οργανώθηκε από την Επιτροπή Τεχνολογίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νομικής Τεχνολογίας (European Legal Tech Association (ELTA)), υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας κα Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου χαιρέτισε το Συνέδριο θίγοντας την πολύπλευρη προσφορά, τους περιορισμούς, τις ανησυχίες, καθώς και την συνεχή εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον νομικό κόσμο. Κυριότερα, ανέφερε την προσφορά της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικηγορικό επάγγελμα, στον τομέα των δικαστηρίων αλλά και στον νομοπαρασκευαστικό τομέα, λόγω και της ιδιότητάς της ως Επίτροπος Νομοθεσίας. Τέλος, αναφέρθηκε εν συντομία στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις συνέπειες τέτοιας εξέλιξης στη διαμόρφωση του νομικού επαγγέλματος στο μέλλον.

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας ευχαριστεί τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και την Ευρωπαϊκή Ένωση Νομικής Τεχνολογίας (European Legal Tech Association (ELTA)) για την οργάνωση του Συνεδρίου αυτού και για την πρόσκληση της Επιτρόπου Νομοθεσίας σε αυτό. Τέτοια σεμινάρια είναι πλέον απαραίτητα για την επιμόρφωση και εξέλιξη του νομικού κόσμου ενόψει της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας παραμένει στη διάθεση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στα προγράμματα αυτά, στις εκπαιδεύσεις και γενικά σε κάθε θέμα που αφορά το μεταξύ τους Μνημόνιο.

(ΝΓ/ΣΧ)