Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-10-2023 18:23

Παράδοση Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου παρέδωσαν, σήμερα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για το έτος 2022.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τις κύριες εργασίες του Συμβουλίου για το έτος 2022, καθώς και τις Συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου σχετικά με τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού, την ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και την Πράσινη Ανάπτυξη. Επίσης, στην Έκθεση γίνεται παρουσίαση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας «Όραμα 2035», η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες και συστάσεις του Συμβουλίου.

Στην Έκθεση αναφορά γίνεται, επίσης, στην έρευνα που πραγματοποίησε το Συμβούλιο για την εκτίμηση των κινδύνων/ρίσκων της κυπριακής οικονομίας. Το Συμβούλιο προχώρησε στην ανάπτυξη του δικού της εργαλείου για παρακολούθηση και αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που θα αντιμετωπίσει η οικονομία της χώρας μας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Η Έκθεση Πεπραγμένων για το 2022, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και Συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου.

(ΝΓ/ΣΧ)