Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2023 12:58

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα συμμετάσχει στην 23η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Στοκχόλμη

 Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μεταβαίνει αύριο στη Στοκχόλμη, για να συμμετάσχει στην 23η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EUFORES), με θέμα την κλιματική και ενεργειακή κρίση και την ταχύτερη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και στην ενεργειακή απόδοση, την οποία θα φιλοξενήσει το Σουηδικό Κοινοβούλιο, στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2023. Τον κ. Θεοπέμπτου θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Στέλλα Χατζηανδρέου.

Στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των εθνικών κυβερνήσεων, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Τη Συνάντηση θα απασχολήσουν, στο πλαίσιο πέντε θεματικών ενοτήτων, η κλιματική έκτακτη ανάγκη, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, το Σχέδιο REPowerEU, οι τρόποι ταχύτερης ενεργειακής μετάβασης στις ΑΠΕ, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της κρίσης της ενεργειακής ασφάλειας. Ο κ. Θεοπέμπτου θα προεδρεύσει του πάνελ, με θέμα την ενεργειακή μετάβαση στον τομέα της θέρμανσης και της ψύξης, τους τρόπους μετάβασης στις ΑΠΕ και τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών πηγών ενέργειας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)