Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2023 10:50

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή στο Ζάγκρεμπ, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υποεπιτροπής της ΚΣΣΕ για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2023.

Κατά τη συνεδρία, θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ τον περασμένο Μάιο, σχετικά με τον ρόλο της ΚΣΣΕ και των εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων για την καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών. Προς τούτο, ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει εισήγησή του για τη σύσταση δικτύου αντίστοιχων ειδικών εκπροσώπων/εισηγητών της ΚΣΣΕ για το κάθε κράτος μέλος.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία είναι η ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της συμμόρφωσης των κρατών μελών με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ και η ποινικοποίηση της ρητορικής μίσους.

Τη συνεδρία θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κροατίας κ. Gordan Jandroković και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της χώρας κ. Ivan Malenica.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)