Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-12-2023 13:14

Πανηγυρική Συνεδρίαση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών 2023

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πανηγυρική της Συνεδρίαση με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της Πανηγυρικής αυτής Συνεδρίασης η Ολομέλεια της Ακαδημίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησε θέματα που άπτονται της συνεργασίας των ακαδημαϊκών με την πολιτεία.

Ακολούθησε η τελετή απονομής των Οίκοθεν Βραβείων στον Καθηγητή κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και στον κεραμίστα κ. Βαλεντίνο Χαραλάμπους, το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη απονεμήθηκε στη χορεύτρια κα Ιωάννα Αβραάμ, ενώ το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας απονεμήθηκε στον Καθηγητή κ. Κυριάκο Αθανασίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το κουαρτέτο σαξοφώνων «Mirabilis Saxophone Quartet».

Στις αντιφωνήσεις των βραβευθέντων αναδείχθηκε, μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες για την αναζήτηση της αριστείας, η θεμελιώδης αξία της προσήλωσης στην επιστημονική έρευνα και την καλλιτεχνική τελειότητα στο πλαίσιο της προσφοράς στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

(ΕΑθ/ΝΓ)