Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-12-2023 10:39

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κας Αθηνάς Μιχαηλίδου στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου» και στη βράβευση των άριστων μαθητών/τριών της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

Αγαπητά μου παιδιά, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου» και για τη βράβευση μαθητών και μαθητριών της Κοινότητας για τις άριστες επιδόσεις τους και άλλες διακρίσεις τους στο σχολείο.

Το βιβλίο «Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου» του δρα Κώστα Χαραλαμπίδη, το οποίο θα παρουσιάσει ο έγκριτος ακαδημαϊκός-ιστορικός Γιώργος Γεωργής, αποτυπώνει στο πλήθος των σελίδων του τη μοναδική φυσιογνωμία και την πλούσια ιστορία με την οποία συνδέεται η όμορφη κοινότητα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Αφιερωμένο στον τόπο και τους ανθρώπους του, το βιβλίο, ως αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας που προηγήθηκε, αναδεικνύει με ακρίβεια, μέσα από την ταλαντούχα πένα του συγγραφέα, την ταυτότητα της Αγίας Μαρίνας, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από τις εκφάνσεις της θρησκευτικής, οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ζωής. Ιδιαίτερης σημασίας και αξίας είναι το φωτογραφικό υλικό, τα ιστορικά ντοκουμέντα αλλά και οι προσωπικές μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, στοιχεία που διανθίζουν και εμπλουτίζουν το περιεχόμενό του, αναδεικνύοντας την αγάπη και την περηφάνεια των κατοίκων της Κοινότητας για τον τόπο που τους ανέθρεψε και τους συνδέει, για τον τόπο που αποτελεί το καταφύγιο και την ηρεμία της ψυχής τους.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, αφού η παρουσίαση που ακολουθεί από τον δρα Γεωργή θα αναλύσει σε βάθος την ξεχωριστή αυτή έκδοση, η οποία εδραιώνει τη διαφύλαξη της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της κοινότητας της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας, αφού ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον δρα Χαραλαμπίδη και στη βάση της δικής του εμπεριστατωμένης έρευνας, η νέα γενιά θα κρατά στα χέρια της μια πολύτιμη κληρονομιά, ένα βιβλίο που φωτίζει την ιστορία της Αγίας Μαρίνας και αποτελεί μέρος της λαογραφίας της πατρίδας μας.

Το Κοινοτικό Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, έχοντας ως στόχο την προβολή της αξίας της αριστείας και της δημιουργικότητας, έχει καθιερώσει τη βράβευση μαθητών και μαθητριών της Κοινότητας για την άριστη επίδοση ή άλλες διακρίσεις τους στο σχολείο. Πρόκειται για άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης τους για πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της Κοινότητας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Σας συγχαίρω θερμά για την επιτυχία σας. Μια επιτυχία που αποτελεί την καλύτερη ηθική ανταμοιβή για την προσπάθειά σας και αντανακλά τόσο σε εσάς και στην οικογένειά σας όσο και σε ολόκληρη την κοινότητά σας. Εύχομαι οι σημερινές βραβεύσεις σας να αποτελέσουν την αφορμή που θα ωθήσει και άλλα παιδιά στην προσπάθεια για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και επίτευξη νέων στόχων.

(ΑΣΠ/ΝΖ)